Welkom , login of registreer
UITVERKOCHT

Een gedetailleerd en visueel aantrekkelijk naslagwerk dat het tekenen van het menselijk lichaam op een frisse manier benadert.

- Meer dan 250 speciaal gemaakte foto's en 100 tekeningen geven een illustratie van en een lofzang op het lichaam.
- De tekeningen en foto's zijn op elkaar afgestemd om de relatie te onderstrepen tussen de uiterlijke kenmerken van de mens en de inwendige structuren die daaraan ten grondslag liggen.
- Praktische tekenlessen maken duidelijk hoe ieder lichaamsdeel getekend kan worden.
- Tien beroemde schilderijen worden bestudeerd en er wordt gekeken naar de visie op, en kennis en gebruik van anatomie bij iedere kunstenaar.
- Anatomie voor kunstenaars is het ideale naslagwerk voor iedereen die op zoek is naar een uitgebreide en moderne visie op het tekenen van de menselijke anatomie.

In Anatomie voor kunstenaars ontsluiert de bekende kunstenaar en academicus Sarah Simblet de bouw van het menselijk lichaam en roemt ze de voortdurende aanwezigheid van het menselijk lichaam in de moderne westerse kunst. Sarah laat ons, aan de hand van prachtige, speciaal voor dit boek gemaakte foto's van mannen en vrouwen, historische en moderne kunstwerken, en haar eigen tekeningen, zien hoe we het menselijk lichaam moeten bekijken en hoe we de spiergroepen en het krachtige skelet, het evenwicht, de houding en de gratie moeten vastleggen. Sommige tekeningen passen precies over foto's waardoor de fascinerende relatie tussen het uiterlijk en de inwendige structuur duidelijk wordt. In zes tekenlessen leert de lezer met nieuwe ogen naar het lichaam te kijken, worden er technieken en manieren getoond om skelet, hoofd, ribben, bekken, handen en voeten te observeren en te tekenen. Aan de hand van tien meesterwerken laat de schrijfster ons zien wat de kennis en het gedachtegoed was van verschillende kunstenaars, van Christus in zijn graf van Holbein, tot Hotel Room van Edward Hopper. Bij elke masterclass staat een foto van een model in dezelfde houding als op het schilderij, zodat vergelijkingen kunnen worden gemaakt.Kennis van de anatomie is vaak de sleutel tot kennis en interpretatie van het lichaam. Dit bijzondere en moderne naslagwerk zal een bijdrage leveren aan de techniek van kunstenaars op alle niveaus. 

| Meer

Informatie:
ISBN
978-90-213-3263-5
Auteur
Simblet, S.
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
Tirion Art
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 29,95
Op verlanglijst
 
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
 
 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!