Welkom , login of registreer
Gouache / plakkaatverf


Winsor-&-Newton
Winsor & Newton
Talens
Talens
Hulpmiddelen-Plakkaatverf-Gouache
Hulpmiddelen Plakkaa..
Weergave:

Gouache

Er zijn veel illustratoren en ontwerpers die graag werken met gouache vanwege de matte en egale kleuren. Het is geschikt voor werken op kleine formaten ondergronden. Gouache is echter ook geschikt voor dynamische aanpak op grote vlakken.

Gouache wordt op dezelfde manier gemaakt als aquarelverf met dezelfde bestandsdelen. Omdat de verflaag dikker en elastischer moet zijn dan bij aquarelverf, wordt aan gouache meer glycerine toegevoegd.

Goede gouache verf bevat meer pigment. Aan pigmenten die van nature transparant zijn, wordt een dekkende vulstof toegevoegd; bijvoorbeeld bariumsulfaat of blanc fixe. Voor de goedkopere plakkaatverf wordt hiervoor vaak gezuiverd krijt gebruikt.

Het karakter van gouache

Een dekkende, vrij dik opgebrachte gouache laag heeft iets unieks. Het verfoppervlak is mat en doet net als pastels denken aan gedroogde aarde, echter dan zonder het poederige van pastels.

De matheid geeft de kleuren een ander gewichtiger aanzicht, die de transparante aquarelverf en de glanzende olieverf missen.

Werken met Gouache

Gouacheverf staat dus bekent om zijn dekkracht, maar is ook heel goed in transparant of half transparante laagjes aan te brengen. De kleuren worden meestal als iets minder sprankelend dan aquarelverf omschreven, maar over het algemeen is hier weinig verschil in te zien. Zeker niet bij de transparante pigmenten als Phtaloblauw en Gebrande Sienna.

 


 
 
 
 

Bij een besteding vanaf €75 een GRATIS schilderschort of stevige shopper.

Buiten mooie kortingen krijgt u, tijdens de kleurrijke dagen bij een besteding vanaf 75 euro een stevige tas of een schildershort cadeau.(op=op)
 
U kunt de de code: kleurrijk2020 invullen bij de opmerkingen in de winkelwagen.

In verband met de bijzondere omstandigheden en drukte bij ons, maar ook bij PostNL kan de levering wat langer duren dan normaal.
We vragen u hiervoor uw begrip.

Let goed op de Track & Trace informatie voor de actuele status van uw pakketje.


Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!