Welkom , login of registreer
Gouache / plakkaatverf


Winsor-&-Newton
Winsor & Newton
Talens
Talens
Hulpmiddelen-Plakkaatverf-Gouache
Hulpmiddelen Plakkaa..
Weergave:
Laad meer

Gouache

Er zijn veel illustratoren en ontwerpers die graag werken met gouache vanwege de matte en egale kleuren. Het is geschikt voor werken op kleine formaten ondergronden. Gouache is echter ook geschikt voor dynamische aanpak op grote vlakken.

Gouache wordt op dezelfde manier gemaakt als aquarelverf met dezelfde bestandsdelen. Omdat de verflaag dikker en elastischer moet zijn dan bij aquarelverf, wordt aan gouache meer glycerine toegevoegd.

Goede gouache verf bevat meer pigment. Aan pigmenten die van nature transparant zijn, wordt een dekkende vulstof toegevoegd; bijvoorbeeld bariumsulfaat of blanc fixe. Voor de goedkopere plakkaatverf wordt hiervoor vaak gezuiverd krijt gebruikt.

Het karakter van gouache

Een dekkende, vrij dik opgebrachte gouache laag heeft iets unieks. Het verfoppervlak is mat en doet net als pastels denken aan gedroogde aarde, echter dan zonder het poederige van pastels.

De matheid geeft de kleuren een ander gewichtiger aanzicht, die de transparante aquarelverf en de glanzende olieverf missen.

Werken met Gouache

Gouacheverf staat dus bekent om zijn dekkracht, maar is ook heel goed in transparant of half transparante laagjes aan te brengen. De kleuren worden meestal als iets minder sprankelend dan aquarelverf omschreven, maar over het algemeen is hier weinig verschil in te zien. Zeker niet bij de transparante pigmenten als Phtaloblauw en Gebrande Sienna.

 


 
 
 
 

"Click & Collect" bestellingen afhalen.

Het is mogelijk voor "lokale" klanten om een bestelling te plaatsen en deze af te halen.

Wanneer u het formulier invult op de " Click & Collect " pagina dan nemen wij zo snel als mogelijk contact met u op.
Hier vindt u ook meer informatie.
 

Hartelijke groeten,

 
Kunstburg
Familie Noordermeer
 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!