Welkom , login of registreer
38-ML
38 ML
Sets
Sets
Weergave:

Sennelier Oil stick

Met de Oil sticks van Sennelier kan werken met olieverf anders worden benaderd.
Het vergroot de expressie vrijheid van de kunstenaar, waardoor een grotere mate van spontaniteit, van "expressionisme" mogelijk wordt.

De Oil Stick is een samenstelling van olieverf. Een deel van de olie wordt vervangen door een neutrale minerale was, wat resulteert in het uiterlijk van de stick.
De 55 kleuren, bekijk de kleurenkaart, zijn van perfecte kwaliteit: pure pigmenten worden gemalen met plantaardige oliën (siccatieven), geselecteerd vanwege hun zeer lage mate van vergeling met de tijd. Door deze keuze en de hoge concentratie pigmenten kan een uitstekende lichtweerstand worden bereikt.

Te gebruiken op:
  • canvas,
  • canvas boards,
  • gelamineerde panelen,
  • papier.
  • Enz…

Het werken met de Oilsticks werkt in grote lijnen het zelfde als met “gewone” olieverf.
Lagen kunnen worden overlapt met het zelfde principe: ‘Vet over mager’.

De aangebrachte verf droogt binnen 2 tot 5 dagen afhankelijk van laagdikte en atmosferische omstandigheden.
Er is een helder transparante medium (kleur 003) beschikbaar waarmee transparantie en glazuureffecten kunnen worden bereikt.
Wanneer de Oilstick verf gedroogd is, minimale droogperiode is 6 maanden, kan met behulp van een olieverf vernis het werk afgelakt worden.

Dekkend en Transparant
  • O = dekkend
  • T = transparant
Het product kan langdurig worden opgeslagen en vereist geen speciale aandacht, behalve het vermijden van warmtebronnen die het kunnen beschadigen.
 


 
 
 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!