Welkom , login of registreer
Olieverf is al eeuwen lang geliefd bij vele kunstenaars vanwege haar unieke eigenschappen. Een olieverschilderij heeft diepe kleuren en een intense glans. Een juist gebruik van de hulpmiddelen is van essentieel belang voor de levensduur van een schilderij. Wij bieden de studiekwaliteit en de professionele kwaliteit aan van o.a. de volgende merken: Talens, Cobra, Winsor & Newton, Old Holland, Rembrandt en van Gogh.


Sennelier-Rive-Gauche
Sennelier Rive Gauche
Sennelier-Oilsticks
Sennelier Oilsticks
Art-Creation
Art Creation
Artists-Oil-Colour-van-Winsor-en-Newton
Artists' Oil Colour ..
Artists-Oilbar-Winsor-&-Newton
Artists' Oilbar Wins..
Artisan-van-Winsor-&-Newton
Artisan van Winsor &..
Cobra-Artist-watervermengbare-olieverf
Cobra Artist waterve..
Cobra-Study
Cobra Study
Griffin-Alkyd-Winsor-&-Newton
Griffin Alkyd Winsor..
Mussini-Schmincke
Mussini Schmincke
Old-Holland-(Oudt-Holland-Scheveningen)-Olieverf
Old Holland (Oudt Ho..
Rembrandt-olieverf
Rembrandt olieverf
Van-Gogh-olieverf-Talens
Van Gogh olieverf Ta..
Winton-olieverf-van-Winsor-&-Newton
Winton olieverf van ..
Amsterdam-Olieverf--->-van-Gogh-Olieverf
Amsterdam Olieverf -..
Olieverf-Hulpmiddelen
Olieverf Hulpmiddelen
Weergave:

Olieverf van verschillende kwaliteit

Er bestaat olieverf in studiekwaliteit en olieverf in professionele kwaliteit maar wat is nu het verschil. Op het eerste gezicht verschilt de prijs natuurlijk. De professionele kwaliteit olieverf is over het algemeen duurder dan de studiekwaliteit. Maar dit prijsverschil komt natuurlijk wel ergens vandaan. Het prijsverschil komt met name door de hoeveelheid en de kwaliteit pigment die de olieverf bevat. Pigment is kostbaar waardoor dit is terug te zien in de prijs. Wanneer de verf meer en beter pigment bevat is deze meer kleurvast. Studiekwaliteit olieverf zal dan ook over het algemeen eerder vergelen dan professionele kwaliteit olieverf. Tot slot kan de studiekwaliteit olieverf ook wat meer olie bevatten waardoor deze dunner is. 

Schilderen met olieverf

Het karakteristieke van olieverf is dat de penseelstreken zichtbaar blijven op het schilderdoek. Olieverf is van zichzelf namelijk dikker waardoor u structuur kunt aanbrengen. Wanneer u goed gebruik maakt van de structuur is het mogelijk iets van diepte suggereren in het werk. Met olieverf kunt u:
  • zowel dekkend als transparant werken
  • nat-in-nat werken (kleuren worden zowel op het palet als op het doek gemengd)
  • gelaagd werken (na droging van de vorige laag)
  • en glacerenslaag aanbrengen (in zeer dunne transparante lagen)
  • structuur aanbrengen op het doek
  • het mengen met verschillende oliën, mediums of oplosmiddelen met elk een eigen doel. 
Een belangrijk kenmerk is verder dat Olieverf een langere droogtijd heeft dan bijvoorbeeld acrylverf. Dat maakt onder andere dat eerder genoemde punten mogelijk zijn. 

Olieverf kopen

Olieverf koopt u gemakkelijk en snel bij ons in de winkel én online in onze webshop. Koop olieverf online door uw favoriete merk en gewenste kleur in het winkelmandje te plaatsen. Doorloop vervolgens de stappen en reken af in onze veilige betaalomgeving. Wist u dat bestellingen boven de €50,- gratis worden verzonden? Doe er uw voordeel mee.

Wenst u meer informatie over de verschillende merken olieverf? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0313 438 799 of stuur een e-mail naar info@kunstburg.nl. Ook kunt u bij ons langskomen in de winkel in Doesburg of een bericht achter laten via het webformulier op onze contactpagina


 
 
 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!