Welkom , login of registreer
In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten en merken Acrylverf. Wij bieden de studiekwaliteit en de professionele kwaliteit aan van de volgende merken: Talens, Winsor & Newton, Daler Rowney, Liquitex en Reeves. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook de FW acrylinkt van Daler Rowney.


Golden-Acrylverf
Golden Acrylverf
Old-Holland
Old Holland
Amsterdam-Acrylic-Ink
Amsterdam Acrylic Ink
Art-Creation
Art Creation
Amsterdam-Acrylverf-Standard-Series-van-Royal-Talens
Amsterdam Acrylverf ..
Amsterdam-Expert-Series-Acrylverf-van-Royal-Talens
Amsterdam Expert Ser..
Ara-Acrylverf
Ara Acrylverf
Van-Gogh-Acrylverf
Van Gogh Acrylverf
FW-Artists-Acrylic-Inkt
FW Artists' Acrylic ..
Liquitex
Liquitex
Rembrandt-Acrylverf-van-Royal-Talens
Rembrandt Acrylverf ..
Sennelier-Abstract-Acrylverf
Sennelier Abstract A..
Winsor-&-Newton
Winsor & Newton
Aero-Color-Professional-van-Schmincke
Aero Color Professio..
Acrylverf-hulpmiddelen
Acrylverf hulpmiddelen
Weergave:


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Liquitex Basics Acrylverf 36 delige set
Liquitex Basics Acrylverf 36 delige set BASICS ACRYLICLiquitex Basics staat voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid bekend en wordt door kunstenaars en leraars in beeldende kunst aanbevolgen om zij...
Klik hier voor meer informatie
53,65
42,92
Per stuk
Aantal:
Liquitex Basics Acrylverf 48 delige set (alle kleuren)
Liquitex Basics Acrylverf 48 delige set (alle kleuren)   BASICS ACRYLIC Liquitex Basics staat voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid bekend en wordt door kunstenaars en leraars in beeldende k...
Klik hier voor meer informatie
68,70
54,96
Per stuk
Aantal:
Liquitex Basics Acrylverf 6 delige set
Liquitex Basics Acrylverf 6 delige set BASICS ACRYLICLiquitex Basics staat voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid bekend en wordt door kunstenaars en leraars in beeldende kunst aanbevolgen om zijn...
Klik hier voor meer informatie
16,00
12,80
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Quinacridone Magenta 118 ml Liquitex Kleur 114
Quinacridone magenta (114) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Deep Violet 118 ml Liquitex Kleur 115
Deep violet (115) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Alizarin Crimson Permanent hue 118 ml Liquitex Kleur 116
Alizarin crimson permanent hue (116) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Burnt Sienna 118 ml Liquitex Kleur 127
Burnt Sienna (127) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Burnt Umber 118 ml Liquitex Kleur 128
Burnt Umber (128) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Cadmium Red Medium hue 118 ml Liquitex Kleur 151
Cadmium red medium hue (151) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Cadmium Yellow Light hue 118 ml Liquitex Kleur 160
Cadmium yellow light hue (160) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Cadmium Yellow Medium hue 118 ml Liquitex Kleur 161
Cadmium yellow medium hue (161) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:
Basics Acrylverf Cadmium Yellow Deep hue 118 ml Liquitex Kleur 163
Cadmium yellow deep hue (163) Liquitex Basics acrylverf 118 ml.
Klik hier voor meer informatie
6,65
5,32
Per stuk
Aantal:

Acrylverf eigenschappen

Acrylverf wordt gekenmerkt door een aantal specifieke eigenschappen als droogsnelheid, gebruiksgemak, mengbaarheid met water en de veelzijdigheid in gebruik. We sommen hier de belangrijkste eigenschappen voor u op.

Zoals u waarschijnlijk weet bestaat acrylverf voor een deel uit water. Wanneer u klaar bent met schilderen verdampt het water uit de verf waardoor er een kunststof laag overblijft. Houdt hierbij rekening met dat wanneer de acrylverf is opgedroogd, het niet meer opnieuw op te lossen is in water. Maak daarom, wanneer u klaar bent met schilderen, direct uw kwasten schoon zodat u deze de volgende keer gewoon weer kunt gebruiken.

Acrylverf heeft de eigenschap dat het niet doorschijnt. U kunt dus acrylverf aanbrengen op allerlei kleuren, zowel op licht als donker. Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een (deel) van een schilderij over te schilderen. Het is namelijk geen probleem om meerdere lagen over elkaar te schilderen.

Goed om rekening mee te houden is dat wanneer de verf is opgedroogd, de kleur vaak iets donkerder is dan wanneer de verf nog niet is opgedroogd. Wanneer opgedroogd zijn acrylverf schilderijen niet gevoelig voor licht, temperatuurverschillen, vocht of droogte. Acrylverf schilderijen van een goede kwaliteit hebben hierdoor daardoor vaak een lange levensduur. 
Tot slot is het goed om te weten dat acrylverf, in vergelijking met andere verfsoorten, in verhouding goedkoper is. Neem deze en de bovenstaande punten mee in uw keuze voor de geschikte verfsoort voor uw project. 

Acrylverf of olieverf, wat is het verschil?

De droogtijd van de verf is het grootste verschil tussen acrylverf en olieverf. Waar Acrylverf een korte droogtijd heeft, heeft olieverf een lange droogtijd. Dit vereist een andere werkwijze. Daarnaast zijn de kleuren van acrylverf over het algemeen wat harder waardoor er een strakker geheel ontstaat. Olieverf heeft van zichzelf een hoogglans die acrylverf minder heeft maar deze kan worden nagebootst met acrylverf in combinatie met een glansmedium of glanzend vernis.

U kunt er eventueel ook voor kiezen om acrylverf en olieverf te combineren in één schilderij. Schilder bijvoorbeeld de achtergrond in acrylverf. Wanneer de achtergrond is uitgehard kunt u de volgende lagen met olieverf aanbrengen. Let er wel op dat u in dit geval de acrylverf niet verdunt met een medium, dan is namelijk de kans aanwezig dat er barsten zullen ontstaan in de acrylverf. 

Acrylverf kopen

Acrylverf koopt u gemakkelijk en snel bij ons in de winkel én online in onze webshop. Koop acrylverf online door uw favoriete merk en gewenste kleur in het winkelmandje te plaatsen. Doorloop vervolgens de stappen en reken af in onze veilige betaalomgeving. Wist u dat bestellingen boven de €50,- gratis worden verzonden? Doe er uw voordeel mee. 

Wenst u meer informatie over de verschillende merken acrylverf? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0313 438 799 of stuur een e-mail naar info@kunstburg.nl. Ook kunt u bij ons langskomen in de winkel in Doesburg of een bericht achter laten via het formulier op onze contactpagina
 


 
 
 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!