Welkom , login of registreer
Aquarelverf wordt gemaakt door pigmentpoeder te malen in een wateroplosbaar bindmiddel.
Arabische gom is het oplosbare middel dat hier veelal voor gebruikt wordt. Hieraan wordt  glycerine (weekmaker), Ossengal (spanningsbreker) en indien nodig dragantgom (verdikkingsmiddel) en een conserveringsmiddel toegevoegd. Elk pigment gedraagt zich anders waardoor er geringe verschillen in de verhouding tussen deze stoffen noodzakelijk zijn om een gelijkmatig resultaat te krijgen bij het aquarelleren. Het maken van aquarelverf is een ambacht dat zeer nauw luistert en niet zomaar onder de knie te krijgen is. Het zelf maken van aquarelverf wordt dan vaak afgeraden.


Derwent-Inktens-Pan-Sets
Derwent Inktens Pan ..
Aquarelverf-Hulpmiddelen
Aquarelverf Hulpmidd..
Aqua-Drop-van-Schmincke
Aqua Drop van Schmin..
Sennelier-LAquarelle
Sennelier L'Aquarelle
Roman-Szmal-Aquarius
Roman Szmal Aquarius
Daniel-Smith
Daniel Smith
Van-gogh-aquarelverf
Van gogh aquarelverf
Winsor-&-Newton
Winsor & Newton
Schmincke
Schmincke
Weergave:

Eigenschappen van de pigmenten 

De tinten van de natuurlijke aardkleuren rauwe sienna en gele oker lijken sterk op elkaar, maar verschillen in gebruik en karakter. De gele oker is dekkend en heeft een goede kleurkracht. Terwijl de rauwe sienna veel dunner, lichtecht en transparanter is.
 
Rauwe Sienna Gele Oker

Groene aarde heeft een unieke natuurlijke groene kleur en textuur.
 
Groene aarde
   
De rode kleuren Indischrood (met blauwige ondertoon) en lichtrood zijn synthetische ijzeroxides. Deze matte kleuren hebben een goede kleurkracht waardoor u er maar weinig van nodig heeft. Ze zijn onverdund behoorlijk dekkend. Verdund in gewassen tonen kunt u ze ook goed gebruiken.
 
Indischrood Lichtrood
   

Ceruleumblauw is een nuttig groenig blauwe synthetische kleur. Net als groene aarde een vrij zwakke kleur, maar nuttige kleur in dit geval voor luchten.
 
Ceruleumblauw

Wanneer u werkt met aquarelverf zult u merken dat de aardpigmenten heel grof zijn in vergelijking met de synthetische kleuren. Bij deze kleuren is veelal geen korrelige pigmentophoping, maar ontstaan er dankzij de fijne pigmentdeeltjes een vloeiende kleur. 

Aquarelpenselen

Al van oudsher worden zachte penselen van dierlijk haar gebruikt voor het werken met aquarelverf. Marter-, runderoren- en eekhoornhaar worden vaak gebruikt omdat ze door de schubbenstructuur van de haren veel verf op kunnen nemen.

De synthetische zachte penselen hebben deze schubbenstructuur niet, waardoor ze dus over het algemeen iets minder verf op kunnen nemen. De eigenschappen van de “namaak” penselen komt echter steeds dichter bij de dierlijke haren te liggen. Vaak zijn deze synthetische penselen goedkoper dan de dierlijke haarpenselen.

Veel gebruikte “onmisbare” penselen.

 • De kleinere Materhaar (nr 3 en nr 6) rond penselen zijn zachte veerkrachtige penselen en hebben een schubachtige structuur waardoor ze dus veel verf op kunnen nemen. Ze hebben een fijne punt zijn geschikt voor details maar ook grover werk.
   
 • De grote Materhaar rond en/of synthetische penselen zijn zeker niet goedkoop maar voor gewassen tonen en werken op grotere formaten zijn ze zeer fijn.
   
 • De zuiver eekhoornhaar punt penselen zijn heel geschikt voor gewassen tonen. De zachte haren zorgen ervoor dat er mooie egale tonen tot stand komen.
   
 • De grotere Imitatie eekhoornhaar waspenseel is een zeer handige penseel voor het aanbrengen van brede kleurbanen op grotere vlakken.
   
 • De korte varkensharen kattentong penseel is een handige penseel voor het mengen van grotere hoeveelheden aquarelverf. Maar ook voor borsteltechnieken waarbij u een droog vlak bewerkt om met een vochtige penseel een aangebrachte toon lichter te maken.

Aquarelverf kopen


Aquarelverf koopt u gemakkelijk en snel bij ons in de winkel én online in onze webshop. Koop Aquarelverf online door uw favoriete merk en gewenste kleur in het winkelmandje te plaatsen. Doorloop vervolgens de stappen en reken af in onze veilige betaalomgeving. Wist u dat bestellingen boven de €50,- gratis worden verzonden? Doe er uw voordeel mee. 

Wenst u meer informatie over de verschillende merken aquarelverf of juiste penseel keuze? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0313 438 799 of stuur een e-mail naar info@kunstburg.nl. Ook kunt u bij ons langskomen in de winkel in Doesburg of een bericht achter laten via het formulier op onze contactpagina
 


 
 
 
 
Voor webwinkel klanten:

-----Let op----
Helaas moet u nog steeds rekening houden met vertraging in de levering. Door drukte bij ons alsook bij onze leveranciers en transporteurs.


Wij danken u voor uw geduld en begrip.
 
-----------------------------------------
Voor onze lokale klanten tot 20 km rondom Doesburg:

U kunt op deze pagina een contact formulier invullen.

Wij zullen u dan zo snel mogelijk terugbellen om uw order met u te bespreken, en zullen deze dan proberen zo snel mogelijk uit te leveren, daar waar mogelijk ook voor 4 januari.

-----------------------------------------

Voor reeds lopende orders:

Let goed op de Track & Trace informatie voor de actuele status van uw pakketje.
Track & Trace PostNL - Kunstburg
===================================================
Track & Trace GLS - Kunstburg

 
Deze site maakt gebruik van cookies om onze bezoekersaantallen en gebruik te meten. Deze informatie is alleen voor ons eigen gebruik. Door deze melding weg te klikken of door gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Alvast hartelijk dank voor uw begrip en wij wensen u veel inspiratie!